La Călărași se va construi un pod peste Borcea

Autoritățile din Călărași vor construi un pod peste brațul Borcea pentru a uni orașul de insula unde se află Plaja Mare, scrie Adevărul.

Proiectul va fi depus pentru a obţine finanţare prin Programul Anghel Saligny, iar investiţia este estimată la peste 179 milioane de lei.

Conform proiectul de hotărâre, devizul general estimativ prevede o valoare totală a investiţiei de 179. 311.186 lei, din care 174.575.419 lei ar urma să vină de la bugetul de stat, iar restul, peste 4,7 milioane de lei, să fie suportaţi de Consiliul Judeţean Călăraşi.

„Nu este o idee care ne-a venit brusc, am gestionat acel vechi proiect „Danubius Park” pe care l-am împărţit în bucăţi şi încercăm să  găsim finanţări pentru fiecare componentă a sa. Pe lângă cele trei proiecte pe care le avem, două în derulare, unul urmează să fie depus spre finanţare în zona de agrement, va fi şi acest pod care trebuie să ne faciliteze accesul pe insulă, pe zona cunoscută ca Plaja Mare.  Cele două variante analizate şi în cadrul “Danubius Park” au fost de la zona Căpităniei cunoscută după terasa River’s, pe malul celălalt sau în zona Portului pe care îl construim astăzi. Am avut discuţii pe ambele zone. Se pare că şi distanţele, şi terenurile sunt similare, deci nu va fi o diferenţă de costuri. Pe partea de orizont de timp, contează doar cât de repede putem depune proiectul, pentru că asta ne interesează, să îl depunem foarte repede, până la sfârşitul anului. Dacă se aprobă, vom merge la finanţare”, a declarat Marius Fulga, managerul public al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Podul peste Borcea ar urmă să fie folosit pentru trafic uşor, grautatea maximă admisă fiind de 3,5 t.