Un drum expres va lega Oltenița de Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat că, în urma mai multor discuții cu primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu, a luat decizia construirii unui drum expres între Călărași și Oltenița. Acesta ar urma să fie realizat de-alungul Dunării, pe lângă digul de apărare, scrie obiectiv-online.ro

Drumul ar scurta distanța parcursă între cele două municipii, fiind în același timp și un factor benefic pentru stimularea turismului pe malul Dunării între aceste localități.

În prezent, legătura cu Oltenița se face pe DN 31, care tranzitează mai multe comune, timpul de parcurgere fiind de aproximativ 90 de minute. Noul drum expres ar reduce drastic timpul parcurs la doar 50 de minute.

„Acest drum este una din prioritățile județului. Am stat de vorbă cu primarul Olteniței, Costinel Milescu, și împreună am decis să iniţiem în Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care ADS să ne cedeze suprafața de teren necesară, pe lângă digul de apărare. Şansele sunt foarte mari pentru că primarul PNL Milescu a dat curs acestei dorințe să realizăm acest drum rapid, iar noi PSD vom face demersurile prin intermediul preşedintelui comisiei de specialitate, deputatul Chesnoiu. Am vorbit cu domnia sa și mi-a zis ducem măsurătorile pentru suprafaţa exactă pe care noi o solicităm. Vom face un proiect de lege care să treacă prin Camera Deputaților pentru a fi aprobat. Distanța este de 40 de km iar lățimea drumului va fi de 15 m.”, a explicat Iliuță.