Aeroportul din Sibiu va fi modernizat! Investiția totală – 248 milioane de lei

Aeroportul Sibiu va fi modernizat iar autoritățile locale vor depune un proiect pentru accesare de fonduri europene.

În Master Planul General de Transport al României din 2016 Aeroportul Internațional Sibiu se regăsește pe prima poziție în ceea ce privește proiectele de reabilitare/dezvoltare infrastructură aeroportuară și achiziție echipamente. În acest sens specialiștii consiliului Județean au identificat acum o axă prin care se pot obține fonduri europene nerambursabile, scrie Ora de Sibiu. .

Pentru proiectul propus este nevoie de 248.605.662,18 lei inclusiv TVA, atât cât au arătat indicatorii tehnico economici aprobați de consilierii județeni în ședința din luna octombrie. Acum pe masa lor se află proiectul care urează a f depus pentru finanțare europeană. Dar, pe lângă acești bani, atât CJ cât și Aeroportul Sibiu trebuie să contribuie cu o parte din suma necesară.

Astfel, în prima etapă, prin proiectul „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare – Activități economice”, investiție ce face obiectul prezentei, se vor realiza următoarele obiective:
– Obiectivul 1 -Terminalul de pasageri,
– Obiectivul 2 – Drumurile de acces,
– Obiectivul 4 – Echipamentele de securitate aeroportuară.

Scopul major al investiției este de a moderniza terminalul de pasageri reconfigurat care va fi complet funcțional, dimensionat în raport cu cererea de transport prognozată în studiul de trafic, ce va permite procesarea pasagerilor și bagajelor acestora în conformitate cu reglementările în vigoare pentru destinații interne și externe în regim UE intra Schengen și UE extra Schengen, precum și Non UE. Pe lângă fluxurile curente, terminalul de pasageri va fi prevăzut cu fluxuri speciale pentru pasagerii VIP, se mai spune în publicația amintită.