Primăria Oradea construiește o parcare supraetajată în cartierul Nufărul

Primăria Oradea va construi o parcare supratejată în cartierul Nufărul, ca urmare a necesității de a suplini locurile de parcare desființate odată cu modernizarea b-dului Nufărul – Cantemir. În acest moment, autoritățile locale realizează Studiul de fezabilitate, urmând ca, în perioada următoare, să fie demarată procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor de proiectare plus execuție, scrie Bihor Știri.

„Prin modernizarea B-dului Nufărul- Cantemir, au fost desfiinţate foarte multe locuri de parcare, așa că, pentru a asigura locurile de parcare necesare celor care parcau în zona respectivă, am încheiat un contract cu o firmă din Oradea pentru realizarea unui Studiu de Fezabilitate privind construcţia unei parcări auto supraetajate cu 335 de locuri, din care 4 pentru persoanele cu dizabilităţi şi 6 pentru maşinile electrice. Piața respectivă se desființează pe perioada lucrărilor, iar după finalizare vom decide ce se va întâmpla cu spațiul comercial care va fi realizat”, a declarat primarul Florin Birta.

Noua parcare va avea demisol, parter și patru etaje, iar la nivelul parterului, va exista și un spațiu comercial de 1.766 de mp. Pentru a putea să-și continue activitatea, comercianții vor fi mutați în alte piețe (Piața Decebal, Piața Cetate), unde sunt spații disponibile.

Investiția se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, cu o durată de execuție a lucrărilor de 12 luni. Primăria Oradea va construi alte două parcări, una lângă Spitalul Județean de Urgență, iar alta pe str. Iosif Vulcan.