Pro Infrastructură: Podul suspendat de la Brăila avansează bine

Lucrările la podul supendat de la Brăila  avansează într-un ritm satisfăcător și avem șanse bune să trecem Dunărea pe noul pod la final de 2022, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

”Așa cum v-am explicat de nenumărate ori, cei aproximativ 22 de km de drumuri de legătură au fost blocați în birocrație și licitații anulate, în 2022 fiind posibilă inaugurarea doar spre sud (Măcin/Constanța), conexiunea nordică spre Jijila (Tulcea) fiind amânată pentru 2023. La pod, japonezii (IHI Infrastructure) au terminat de întins cablurile principale și acum se execută toroanele suplimentare dintre blocurile de ancoraj și piloni. În ianuarie sau februarie va începe montarea segmentelor tablierului podului. Italienii (WeBuild) au montat primii 90 de metri de tablier metalic. În filmarea noastră vedeți macaraua verde de mare capacitate (600 tone) a celor de la Deme Macarale, supranumită de comunitatea noastră „Hulk”, care instala o secțiune a tablierului metalic al viaductului de acces pe malul Brăila.
În continuare sunt relocări de utilități de rezolvat și multă muncă, dar cu un efort susținut din partea constructorilor și ai responsabililor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, decembrie 2022 poate fi luna istorică în care Moldova și Dobrogea vor fi conectate printr-un drum modern”, susțin cei de la asociația amintită.