Autorizație de construcție pentru ansamblul rezidențial Quartier Azuga

Dezvoltatorul imobiliar STC Partners a obținut în septembrie 2022 autorizația de construcție pentru ambele faze ale ansamblului rezidențial Quartier Azuga, împreună cu pre-certificarea Green Homes, și începe construcția în această toamnă.

Quartier Azuga, situat în zona Doamna Ghica din București, a inițiat în vara acestui an procesul de pre-vânzări și a rezervat deja peste 25% din apartamentele din prima fază.

“Suntem încântați de cât de apreciat este proiectul nostru în piață și ne așteptăm ca odată cu începerea construcției, planificată pentru luna noiembrie a acestui an, ca interesul potențialilor noștri clienți să continue pe un trend ascendent. Clienții care au făcut rezervări sunt în marea lor majoritate clienți finali, care achiziționează cu intenția de a deveni rezidenți în cadrul ansamblului, dar există un interes bun și din partea investitorilor de profil”, explică Adi Steiner, Managing Partner, STC Partners.

Dezvoltatorul a anunțat că proiectul are eficiență energetică foarte ridicată. Certificarea Green Homes și standardul nZEB asigură economisirea de până la 70% a costurilor cu facturile de gaz și electricitate, o calitate a aerului ridicată, un nivel scăzut al emisiilor de carbon, costuri comune mici, condiții favorabile pentru accesarea unui credit bancar pentru achiziție și perspectiva unei impozitări reduse pe viitor. Crosspoint Real Estate este consultantul exclusiv al vânzărilor proiectului.

Prima fază va fi finalizată în prima jumătate a anului 2024, urmată de faza II în paralel, cu un termen de finalizare al întregului proiect la începutul anului 2025.

STC Partners a dezvoltat anterior Quartier Gramont, proiectul boutique situat lângă Palatul Parlamentului, finalizat și vândut integral în 2021. Crosspoint Real Estate, fondată în 2005, este asociatul internațional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondată în 1855 – cu venituri de peste 2,15 mld lire sterline generate în 2021.