A început renovarea energetică a Palatului Comisiei Europene a Dunării, de la Galați

Au început lucrările de renovare energetică a Palatului Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii “V.A. Urechia” din Galați. Investiția Consiliului Județean Galați se realizează cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
“Palatul Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii <V.A.Urechia>, a intrat într-un amplu proces de eficientizare energetică. Vorbim de una dintre cele mai frumoase și mai importante clădiri ale Galațiului.
Întregul imobil va fi renovat termic, intervenindu-se inclusiv la instalațiile de climatizare, iluminat și încălzire. De asemenea, vor fi montate și echipamente de producere a energiei din surse regenerabile, precum și sisteme de management energetic și stație de încărcare pentru mașinile electrice.
Astfel, vor fi asigurate condițiile necesare pentru păstrarea patrimoniului bibliotecii, reducându-se totodată și costurile de funcționare ale instituției”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
În anul 2022, acest monument istoric a primit titlul de Marcă a Patrimoniului European din partea Comisiei Europene.
Lucrările sunt realizate de SC Optim Management & Engineers SRL. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 7,7 milioane de lei.