Groupe Atlantic investește 60 milioane de euro într-o fabrică în județul Prahova

Groupe Atlantic va începe la finalului anului viitor producția de  cilindri de apă caldă și plăci de boilere în România, într-o unitate de producție aflată în construcție și care va necesita investiții de 60 de milioane de euro. Fabrica este în parcul industrial PWP Bucharest North, din județul Prahova și va produce pentru mai multe branduri din portofoliul companiei, potrivit unui comunicat al companiei.

Cu o suprafață totală de 145.000 m², din care 31.000 m² spațiu ocupat de clădiri, fabrica va începe producția în ultimul trimestru din 2024, iar până în 2026 echipa care va lucra la locație va ajunge la 370 angajați. Primii angajați și-au început deja activitatea la fabrică, pregătind terenul pentru ca de la mijlocul anului 2024 să fie primite primele utilaje, urmând ca producția să înceapă la finalul aceluiași an.

„GROUPE ATLANTIC a decis să înființeze fabrica din România pentru a sprijini fabricile noastre existente și a servi clienților din Europa Centrală din acest segment de piață, stimulat de tranziția la pompe de căldură. Am ales această locație pentru că ne permite să combinăm proximitatea față de clienții noștri, competitivitatea și calificările noastre”, a declarat Arnaud Codron, Director Industrial.

În completarea acestuia, Tomasz Juda, Manager Fabrică, adaugă: „Am început operațiunile la noua unitate din România pentru a dezvolta, produce și livra cilindri de apă caldă pentru uz casnic eco-eficienți, de înaltă calitate, la un preț accesibil.”