Al patrulea magazin IKEA din România va fi ridicat la Iași

În 2025, IKEA va inaugura al patrulea magazin din România, în orașul Iași, extinzându-și prezența dincolo de București și Timișoara.

Noul magazin va fi amenajat într-un fost complex comercial, care va fi renovat și extins pentru a deveni un centru comercial super-regional, deservind nu doar estul României, ci și Republica Moldova vecină. Zona de influență estimată la aproximativ 952.000 de locuitori va beneficia de cel mai mare hipermarket din regiune, peste 200 de magazine, peste 30 de restaurante, facilități de divertisment și un hub dedicat mobilierului pentru casă. Procesul de construcție a început, iar IKEA a achiziționat aproximativ 5,25 hectare de teren pentru construirea și operarea primului său magazin în regiunea Moldovei.

Anul trecut, IKEA a deschis primul său magazin din provincie la Timișoara, după întârzieri generate de dificultățile în recrutarea forței de muncă. Presa locală a relatat că IKEA întâmpina dificultăți în găsirea angajaților, în principal din cauza salariilor considerate prea mici, situate între 1.800 și 2.000 de lei pe lună. Compania a răspuns specificând că oferă un salariu minim de 3.000 de lei, care include beneficii suplimentare precum bonuri de masă și transport.

Perspectiva similară în ceea ce privește recrutarea de personal se conturează și pentru deschiderea magazinului din Iași, mai ales că regiunea Moldovei se află printre cele mai sărace din România, cu niveluri reduse ale salariilor.