Viorel Micula ridică un turn de 19 etaje la Oradea

Omul de afaceri Viorel Micula este pe cale să inițieze construcția unei mega-dezvoltări imobiliare, estimată la aproximativ 25 de milioane de euro, în Piața Cetății din Oradea. Această dezvoltare va consta în patru clădiri, printre care și un bloc cu 19 etaje, în fața pasajelor subterane din Piața Cetății, scrie Bihoreanul.

Potrivit declarațiilor administratorului societății Central Business Consulting, Ovidiu Jula, care este inițiatorul proiectului, Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic Zonal al investiției la sfârșitul lunii februarie. Cu toate acestea, demersurile pentru obținerea autorizației de construire sunt încă în curs, iar din acest motiv, lucrările nu vor începe în acest an. Cu cel mai probabil, construcția va fi demarată anul viitor.

Investiția se anunță a fi una dintre cele mai ambițioase dezvoltări imobiliare în Oradea pentru următorii ani, având în vedere dimensiunea proiectului și investiția totală estimată de 25 de milioane de euro. Dezvoltarea va acoperi o suprafață delimitată de Piața Cetății și străzile Gheorghe Costaforu, Alexandru Vlahuță și Ion Ghica.

Proiectul a întâmpinat diverse obstacole și întârzieri, mai ales în procesul de avizare, care a durat peste 15 ani. În ciuda acestor dificultăți, proiectul a fost revizuit și adaptat continuu, iar acum se pregătește pentru a intra în etapa de construcție.

Dezvoltarea va consta în două niveluri subterane de parcare, spații comerciale la parter și locuințe la nivelele superioare, inclusiv aproximativ 500 de apartamente cu 1-3 camere. Lucrările vor începe cu demolarea clădirilor existente pe teren, iar viitoarele blocuri vor fi ridicate în două etape.

Accesul în incintă va fi atât rutier, dinspre străzile Ion Ghica și Alexandru Vlahuță, cât și pietonal, dinspre Piața Cetății. Cu toate că proiectul a întâmpinat numeroase obstacole, este așteptat să devină un punct de referință în dezvoltarea imobiliară din Oradea.