Optimagrup Investment va ridica un cartier de blocuri pe Calea Șurii Mari, la Sibiu

Un nou proiect imobiliar își face loc în peisajul urban al Sibiului, cu planuri ample de dezvoltare pe Calea Șurii Mari, în apropierea viitorului Spital Județean. Propunând amenajarea unui complex rezidențial cu mii de apartamente și locuri de parcare, precum și construirea unui parc și a unor spații de birouri, acest proiect se află în atenția autorităților locale.

În ședința de la finalul lunii aprilie, consilierii locali vor vota un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism intitulată „PUZ – Zonă de Urbanizare – Locuințe cu regim mediu de înălțime și zonă mixtă”. Terenul destinat acestui complex imobiliar, cu o suprafață totală de 101.756 metri pătrați, este proprietatea privată a lui Tekeser Hans Martin și Tekeser Ute Sofia de la Optimagrup Investment. Documentația de urbanism a fost întocmită de SC Daedalus Proiect SRL, prin arhitectul Alexandru Cristian, cunoscut pentru elaborarea noului PUG al Sibiului.

parc west blocuri

Proiectul propune construirea de blocuri cu până la cinci etaje, inclusiv mansardă, și oferă o diversitate de spații rezidențiale și comerciale. Subzona UTR L3 va fi alcătuită din locuințe cu patru etaje plus mansardă, iar subzona UTR M va include clădiri cu cinci etaje plus mansardă. Se prevede că minim 40% din spațiul fiecărei clădiri va fi ocupat de locuințe, iar restul spațiului va găzdui diverse funcțiuni, precum birouri, instituții publice sau facilități culturale.

Conform raportului de specialitate, proiectul propune un total de 1.379 de apartamente, distribuite între cele două subzone. În plus, se estimează realizarea a peste 2.200 de locuri de parcare, atât la sol, cât și la subsol/demisol, pentru a asigura accesul și confortul locatarilor.

blocuri west sibiu

Accesul către noul complex rezidențial va fi facilitat atât prin Calea Șurii Mari, cât și prin alte intrări propuse în cadrul planului urbanistic general al orașului. Cu toate acestea, implementarea proiectului se confruntă cu unele dificultăți de ordin administrativ, iar termenele exacte de finalizare rămân încă de determinat.