Primăria Sectorului 3 construiește un pod peste Dâmbovița

Primăria Sectorului 3 a demarat lucrările pentru un nou pod rutier ce va traversa râul Dâmbovița, conectând strada Lunca Priporului cu cele două sensuri ale Splaiului Unirii. Acest proiect va oferi șoferilor o nouă rută de acces către diverse destinații.

Podul proiectat de Primăria Sectorului 3 va fi echipat cu trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare și piste dedicate bicicliștilor. Intersecțiile vor beneficia de semafoare inteligente cu tehnologie de detecție a vehiculelor.

Conform declarațiilor Primăriei Sectorului 3, costul total al investiției este estimat la 15.068.977,38 lei, inclusiv TVA.

Separarea sensurilor de circulație, a trotuarelor și a carosabilului se va realiza prin intermediul jardinierelor cu plante ornamentale, iar iluminatul podului va fi asigurat de lămpi cu LED-uri.

Potrivit informațiilor oficiale, suprastructura podului va avea o lățime totală de 34,45 m, incluzând părțile carosabile și trotuarele. Aceasta va fi divizată în două secțiuni independente pentru fiecare sens de circulație. Pe partea dinspre strada Lunca Priporului, carosabilul va fi compus din trei benzi de circulație și un trotuar tehnic, în timp ce pe sensul opus va exista același număr de benzi de circulație și un trotuar generos.

Conform studiilor de trafic, dezvoltarea infrastructurii rutiere, precum acest pod nou, reprezintă o soluție eficientă pentru reducerea congestiilor și implicit a poluării.