Forte Partners cumpără de la Telekom un teren de lângă Palatul Telefoanelor

Forte Partners adaugă în portofoliu terenul de 1700 mp vândut de Telekom România, situat între strada Ion Câmpineanu și strada Matei Millo. Caracteristicile terenului permit o dezvoltare de până la 9000 mp de spații de birouri și arealuri destinate echipelor de angajați ai viitorilor chiriași. Compania ia în calcul și alte terenuri din aceeași zonă, având în vedere oportunitățile de tranzacționare din această perioadă.

“Credem în dezvoltările de birouri în zone centrale și ultracentrale și mizăm pe arhitectură, ergonomie, optimizare și design thinking. Centru orașului nu are o ofertă relevantă de birouri clasa A. Avem un istoric reprezentativ în ceea ce privește calitatea arhitecturii și capacitatea de a integra o dezvoltare în țesutul urban, dar și forța de a face dezvoltări non-speculative, pentru care există deja planuri concrete cu clienții noștri”, a declarat Geo Mărgescu, fondator Forte Partners.

Terenul este situat într-o zonă istorică a Capitalei, în imediata vecinătate a Palatului Telefoanelor, prima clădire înaltă din București construită pe structură metalică. Pe același segment al străzii Calea Victoriei regăsim Hotelul Capșa, Cercul Militar construit de Carol I, recent restauratul Grand Hotel du Boulevard precum și alte clădiri cu valoare istorică și arhitecturală.

“Un atare context are nevoie de o abordare pe măsură, astfel că luăm în calcul organizarea unui concurs de arhitectură. Să construiești clădirinoi de birouri lângă Calea Victoriei este o oportunitate frumoasă de afaceri, dar în același timp și o șansă de a crea o clădire contemporană emblematică pentru centrul orașului și noi spații publice”, a adăugat Geo Mărgescu.

Forte Partners lucrează zilele acestea la extinderea echipelor pentru diviziile de office și rezidențial și la atragerea de talente cu experiență din piața de profil, având în vedere amplitudinea dezvoltărilor deja planificate.