Nox International construiește o clădire pentru SRI

Compania Nox International SRL, subsidiara românească a companiei franceze de construcții și inginerie Groupe Nox SA, va construi un complex de cercetare pentru Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații (SRI). Clădirea, care va fi amplasată în incinta bazei sale din Otopeni de pe Șoseaua Odăii nr. 20, va avea subsol, parter și două etaje cu suprafață construită de 1.505 mp și desfășurată de 4.257 mp, scrie Profit.ro. Contractul de proiectare și asistență tehnică a fost în valoare de circa 100.000 euro plus TVA.

Proiectul beneficiază de finanțare europeană, prin Programul Operațional Competitivitate. Nox International SRL a mai lucrat cu SRI, instituția atribuindu-i în 2016 două contracte, în valoare cumulată de peste 650.000 lei.

Clădirea complexului de cercetare va cuprinde un număr de 7 laboratoare, respectiv laborator de comunicare strategică în situații de criză (cu capacitate de circa 300 de locuri), laborator de cercetare fundamentală în intelligence (85 locuri), laborator de politici de securitate (100 locuri), laborator de securitate locală, regională și globală (40 locuri), laborator de intelligence competitiv (125 locuri), laborator de istoria intelligence-ului (100 locuri) și laborator de psihologie experimentală (70 locuri). „Prima componentă de investiție este dată de echipamentele implicate în fluxul de cercetare. Caracteristicile și specificațiile tehnice ale acestor echipamente ajută la identificarea soluției optime cu privire la amplasament (spațiu funcțional). A doua componentă de investiție este reprezentată de: construcția unei clădiri în locația proiectului și amenajarea acesteia, în acord cu specificațiile tehnice ale echipamentelor. Construcția va avea caracteristici speciale, dictate de specificațiile tehnice ale echipamentului de cercetare și de fluxul activităților de cercetare”, se precizează în documentația de atribuire, citată de Profit.ro.