ROMEPS a primit sesizari privind neconformitati ale polistirenului expandat

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania – ROMEPS – a primit 42 de sesizari privind neconformitati ale polistirenului expandat, in perioada februarie-iunie a acestui an. Acestea au fost inregistrate in cadrul programului „Quality Control”, atat prin actiunile de monitorizare a pietei, cat si din partea consumatorilor.

„Polistirenul expandat de calitate este cea mai buna solutie pentru termoizolare. Tocmai din acest motiv incurajam cumparatorii sa acorde o atentie deosebita calitatii acestor produse. Recomandam utilizarea polistirenului EPS 80 pentru fatade, astfel incat lucrarile de termoizolare si randamentul termic al izolatiei sa fie de calitate. Ne dorim o eficientizare a consumului de energie si o scadere semnificativa a facturilor, de aceea promovam si monitorizam felul in care se respecta standardele de calitate pentru polistirenul expandat”, a spus Delia Filip.

Din totalul de 42 de sesizari inregistrate de ROMEPS in perioada mentionata 13 fac referire la caracteristicile tehnice pe care produsele ar fi trebuit sa le indeplineasca pentru a putea fi utilizate conform recomandarii, 6 sunt referitoare la folosirea unei denumiri inselatoare pentru un produs nerecomandat pentru fatade, 21 vizeaza modul de etichetare sau marcare a produsului.
„Una dintre prioritatile noastre este ca toti beneficiarii lucrarilor de termoizolatii sa aiba informatiile necesare pentru a testa calitatea materialelor. Credem ca rolul asociatiei noastre este si de indrumare, atat a producatorilor care-si doresc sa respecte standardele in vigoare, cat si a beneficiarilor”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Sesizarile inregistrate de ROMEPS au fost transmise prin rapoarte lunare Inspectoratului de Stat in Constructii. In acest fel se urmareste respectarea si promovarea standardelor de calitate in constructii. Fiecare raport include detalii privind producatorul sesizat, agentul economic care a comercializat produsul reclamat, informatii privind neconformitatile identificate, precum si documente probatorii.