AFI ia 39 mil. € de la Bank Leumi pentru finalizarea AFI Park 4&5 de lângă mall

AFI Europe a semnat un acord de finanţare în valoare de 39 milioane euro cu Bank Leumi România, pentru finalizarea construcţiei clădirilor de birouri AFI Park 4&5, informeaza compania.
AFI Park 4&5 totalizează 32.000 de metri pătraţi închiriabili (GLA) de spaţii de birouri clasa A certificate LEED Gold şi se întinde pe 12 etaje de birouri plus două parcări subterane cu 300 de locuri. Parterul va include şi spaţii de retail. Cele două clădiri au o suprafaţă per etaj de 3.000 de metri pătraţi.

Construcţia AFI Park 4&5 a început în aprilie 2014 iar clădirile urmează să fie gata de predat chiriașilor în ianuarie 2016.

AFI Park include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 de metri pătraţi, şi care, împreună cu AFI Palace Cotroceni (81.000 GLA) situat în vecinătatea sa, formează cel mai mare complex de retail şi business din România. Toate cele trei clădiri de birouri din AFI Park care au fost livrate sunt complet închiriate. Spaţiile de birouri din AFI Park 1 sunt ocupate de companii precum Microchip, Cameron şi Sparkware Technologies, în timp ce AFI Park 2 este complet închiriat de Electronic Arts. AFI Park 3, care a fost finalizat anul trecut, este ocupat în totalitate de TELUS International şi Endava România.

AFI Park 1 şi AFI Park 2 sunt primele clădiri de birouri din România care au obţinut certificare LEED Gold Core &Shell. Clădirile de birouri adiţionale din AFI Park se află, de asemenea, în proces de certificare LEED Gold.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare şi de success mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro.

În iulie 2015, AFI Europe a semnat contractul de cumpărare pentru un teren de 40.000 de mp în centrul orașului Brașov pentru dezvoltarea unui centru commercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri de 11.000 de mp.

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl deține în orașul Arad şi pe terenul de 148.000 mp din Bucureştii Noi din sectorul 1 al Capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park București, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului din sectorul 5 al Capitalei. Parcul de afaceri va consta în două clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, într-un centru urban cu o piaţetă centrală şi grădini.