Skanska vinde cea de-a doua clădire din Bucureşti

Compania suedeză Skanska a anunţat ca vinde clădirea B din Green Court Bucharest către Globalworth Real Estate Investments Ltd, deţinută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. Valoarea tranzacţiei este aproximată la 47 milioane euro, iar încheierea tranzactiei este stabilită pentru Q4 2015.

Green Court Bucharest este un proiect de birouri moderne, de clasă A, localizat în cel mai nou district de business al capitalei şi a fost dat în folosinţă în aprilie 2015. Suprafata inchiriabilă a cladirii B este de circa 18,600 mp, iar clădirea este deja peste 80% închiriată către companii importante precum Sanofi România, Adecco România, Carrefour România, Colgate Palmolive România, RINF Outsourcing Solutions.

“Imi face plăcere să anunţ vânzarea celei de-a doua clădiri din Green Court Bucharest, la doar un an de la prima tranzacţie. Faptul că într-un timp atât de scurt am construit, închiriat şi vândut această clădire demonstrează calitatea proiectului şi confirmă încă o dată că dezvoltările verzi, sustenabile, sunt atractive atât pentru clienţi, cât şi pentru investitori. Doresc să mulţumesc Globalworth pentru colaborare şi procesul profesional de vânzare, precum şi consultanţilor noştri legali şi de real estate: Peli Filip şi CBRE”, spune Marcin Łapiński, Președinte Skanska Property Romania.

“Suntem încântaţi că ne putem continua parteneriatul cu Skanska în România cu achiziţia clădirii B din proiectul Green Court Bucharest. Acestă tranzacţie reprezintă un pas important pentru Globalworth, care de acum deţine două din cele trei clădiri ale celui mai nou proiect de birouri clasa A din Bucureşti şi îşi consolidează astfel poziţia în noul district de business din capitală”, declară Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments.

Green Court Bucharest este primul complex de birouri dezvoltat de către Skanska în România. Este compus din 3 clădiri de birouri cu o suprafaţă totală de 54,500 mp. Complexul va fi certificat LEED Gold şi beneficiază de soluţii sustenabile care reduc amprenta negativă a clădirii asupra mediului şi îi micşorează costurile de întreţinere. Tehnologiile moderne precum faţada eficientă energetic şi sistemul de iluminare echipat cu senzori de mişcare şi intensitate, vor garanta un mediu de lucru comfortabil. Complexul oferă de asemenea spaţii de parcare şi facilităţi pentru biciclete, o curte interioară verde cu Wi-Fi gratuit şi prize de încărcare pentru maşinile electrice.