OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de produse petroliere de la Cluj

Compania petrolieră OMV Petrom a finalizat lucrările de modernizare a depozitului de produse petroliere de la Cluj, investiţie totală de circa 18 milioane euro, a anunaţat societatea. Această modernizare este parte a programului de îmbunătăţire a infrastructurii de depozitare care vizează construirea a trei depozite noi şi modernizarea altor trei depozite.

“Cu trei terminale nou construite, la Jilava, Brazi și Ișalnița, și încă două modernizate, la Bacău și Cluj, suntem foarte aproape de atingerea țintei propuse în cadrul strategiei noastre ‘3 + 3’ de modernizare a depozitelor de produse petroliere cu scopul de a sprijini pe deplin reţeaua de distribuţie a Grupului. Investițiile de până acum pentru construcția și modernizarea a cinci depozite s-au ridicat la circa 125 milioane euro în ultimii șase ani. Depozitul de la Cluj ne va ajuta să creștem eficiența operațiunilor noastre în paralel cu reducerea costurilor operaționale”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil.

Produsele petroliere din depozitul Cluj sunt stocate în rezervoare supraterane cu o capacitate cumulata de 22.000 m3. Acestea sunt prevăzute cu sisteme automate de măsurare a volumului şi a temperaturii, precum şi de protecţie contra supra-alimentării, dar şi cu un sistem fix de stingere a incendiilor.

Rezervoarele au pereţi din oţel şi sunt conectate la sistemul automat de detecţie a scurgerilor şi fisurilor, iar încărcarea produselor în autocisterne este controlată printr-un sistem automatizat. Depozitul de la Cluj va asigura aprovizionarea cu produse petroliere a zonei de nord-vest a României. Toate cele cinci depozite sunt complet automatizate şi respectă normele și standardele românești şi europene în domeniu. Cele cinci depozite au o capacitate totală de depozitare de 87.000 m³ şi se numără printre cele mai moderne şi sigure depozite de distribuţie a produselor petroliere din Europa. In timpul construcției celor cinci depozite au fost înregistrate circa 3.600.000 ore lucru, fără niciun incident.