A fost reziliat contractul pentru construcţia autostrăzii demolate

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunţat miercuri rezilierea contractului pentru Autostrada Orăştie-Sibiu, lotul 3. O parte din acest lot a fost demolată din cauza lucrărilor proaste și a proiectului care nu a fost respectat, astfel că a fost reziliat contractul pe care CNADNR îl avea cu compania Impregilo Salini.

„Am primit analizele și expertizele din CNADNR care arată că materialele de construcție nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini, lucrările sunt necorespunzătoare. Proiectul nu a fost respectat”, a spus ministrul Dan Costescu.

Oficialul Guvernului a precizat că a cerut CNADNR să analizeze opțiunile pentru continuarea proiectului, să identifice soluțiile pentru reanalizarea lui și să elaboreze un plan de măsuri pentru a ști pașii în viitor.

„Am primit comunicarea din partea companiei, cu privire la rezilierea contractului cu actualul constructor. Se va demara o cerere de ofertă pentru selectarea unui nou constructor pentru a repara deficiențele din zona fisurată și demolată”, a spus ministrul.

În continuare, „termenul pentru lucrări, dacă nu apare nicio contestație, e august. În septembrie s-ar putea relua traficul„, precizează Costescu.

CNADNR va începe o serie de licitaţii separate, una pentru expertiza pe restul lotului de 22 de km şi alta pentru expertiza lucrărilor din afara carosabilului.

Ministrul spune că de la constructor se vor reţine banii din garanţie în cuantum de 60 de milioane de euro şi 30 de milioane din scrisorile de garanţie depuse de constructor.