Construcţia parcului industrial de pe ternul fostului combinat din Călan este aproape gata

Pe terenul fostului combinat siderurgic din Călan a fost construit un parc industrial iar finantaţarea acestuia a fost făcută din bani europeni, scrie Ziarul Financiar.

„Parcul Industrial Călan a fost construit pe o suprafaţă de 40,405 hectare şi presupune o investiţie de 64,3 milioane de lei. Terenul pe care a fost construit a avut destinaţia de zonă industrială ocupată de ruinele capacităţilor de producţie ce au aparţinut în trecut fostului Combinat Siderurgic din localitate“, au răspuns reprezentanţii Primăriei oraşului Călan pentru ZF.
Parcul industrial a fost realizat în proporţie de 99% ca parte a unui proiect şi a unui contract de finanţare din bani europeni pentru reabilitatea siturilor industrial poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi. Până la finele lunii martie parcul ar trebui să fie gata să găzduiască noii chiriaşi, dat fiind faptul că lucrările de servicii şi dotările pentru parc, adică activităţile pentru care s-au obţinut banii europeni, va trebui să fie finalizate.

În luna ianuarie a acestui an, în Monitorul Oficial au apărut informaţii potrivit cărora a fost înfiinţată o firmă care va administra parcul industrial, respectiv Parcul Industrial Călan SRL, şi ai cărei fondatori sunt judeţul Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara şi oraşul Călan prin Consiliul Local Călan. Parcul este situat în apropierea autostrăzii A1 (cu acces prin DN 66) şi a liniei de cale ferată Simeria – Petroşani – Târgu Jiu.

Discuţiile începerii unei construcţii care să servească drept parc industrial pe terenul fostului combinat siderurgic din Călan au apărut încă din anul 2011, iar contractul de execuţie pentru reabilitatea sitului şi pentru pregătirea lui pentru noi activităţi a fost semnat în luna octombrie a anului 2012.