Hidroelectrica va pune în funcţiune cinci hidrocentrale în următorii trei ani

Producătorul de energie electrică Hidroelectrica, companie deţinută de statul român, va pune în funcţiune în acest an două noi hidrocentrale, cu o putere instalată de 36 de MW, conform unui comunicat al societăţii.

Este vorba de centrala de la Bretea – 12 MW putere instalată, o investiţie de 46 de milioane de euro, şi centrala de la Răstoliţa – 24 MW putere instalată, o investiţie de 333 de milioane de euro. Anul viitor, se vor pune în funcţiune centrala Dumitra (21 MW putere instalată) şi Bumbesti (41 MW putere instalata), valoarea cumulată a unităţilor fiind de 200 milioane euro.
Peste doi ani, încă o hidrocentrală de sute de milioane de euro va fi conectată la reţea. Aceasta este Siriu, cu o putere instalată de 50 MW şi o valoare a investiţiei de 350 de milioane de euro.

„În 2015 Hidroelectrica şi-a asumat un buget de investiţii pe următorii 5 ani de 1,3 miliarde euro. Din acest buget de investiţii s-au alocat 75 de milioane euro retehnologizării centralei Stejaru, contract încheiat în mai 2015 şi încă 240 milioane euro pentru retehnologizarea centralelor Vidraru, Marişelu şi Râul Mare Retezat, urmând ca în cursul acestui an să atribuie prin licitaţie internaţională contractele de retehnologizare”, se arată în comunicat.