Lucrările la prima clădire din Grozăveşti a The Bridge au început. După ce se închiriază jumătate începe şi a doua

Consorțiul de investitori imobiliari Forte Partners au început lucrările de construcție la proiectul imobiliar The Bridge situat chiar lângă căminele studenţeşti de la Medicină şi îşi propun să finalizeze primă clădire în septembrie 2017.

„Am obţinut autorizaţia de construcţie şi am început lucrările. Avem planificat să finalizăm structura până în iarnă pentru ca anul viitor să lucrăm la închideri şi finisaje”, a declarat Geo Mărgescu, Fondator & CEO, Forte Partners.

Investitorii nu au ales încă antreprenorul general însă la fundaţii speciale lucrează cu cei de la SBR Soletanche Bachy Fundaţii.

Mărgescu a declarat că faza a doua va începe „probabil după ce va fi închiriată jumătate din prima clădire”, în prezent fiind în discuţii cu mai mulţi potenţiali chiriaşi.

Cât despre chirii, Mărgescu a amintit că în zonă chiriile office sunt 14,5 euro / mp, precizând că proiectul The Bridge este în acest sens în targetul zonei.

Prima fază a proiectului constă într-o clădire 2S+ P+ 10, cu suprafață brută închiriabilă de 36.189 mp şi presupune o investiție de 60 de milioane de euro.

Pentru întreg proiectul de două faze a fost cumpărat un teren a cărui suprafaţă totală este de 12.700 mp.

În portofoliul Forte Partners se regăsesc terenuri pentru proiecte viitoare în zone ca Ștefan cel Mare, Barbu Văcărescu. Întrebat dacă îşi mai propun să cumpere terenuri, fondatorul Forte Partners a răspuns că „deocamdată nu ne-am gândit să cumpărăm pentru că avem deja terenuri cât să desvoltăm în următorii 4-5 ani”.

The Bridge se vrea un business center de clasă A, compus din două clădiri, cu o suprafață brută închiriabilă de 56.380 mp.

Cât despre Forte Partners, printre acționari se numără Ionuț Dumitrescu (fondatorul Eurisko, cea mai mare agenție imobiliară românească vândută către CBRE), Geo Mărgescu (un manager de numele căruia se leagă proiecte precum Europolis Logistic Park, sediul central al Millennium Bank sau clădirea de birouri Louis Blanc) și familia Jabra (fondatorii business-ului Nova Brasilia vândut către Kraft Foods).