Lucrările la primul giratoriu suspendat sunt aproape gata

Lucrările la primul giratoriu suspendat din România, amplsat în judeţul Prahova, sunt la acest moment finalizate în proporţie de 90%, astfel încât, şoferii ar putea circula pe noul pasaj la mijlocul acestei primăveri.

Considerat a fi primul pasaj suprateran din România de o asemenea anvergură, giratoriul suspendat ar urma să fie inaugurat pe DN 1B, la ieșirea din Ploiești spre localitatea Păulești.

Noul pasaj aflat în judeţul Prahova ar urma să fie dat în folosință în mai puţin de două luni, pentru a decongestiona traficul in zona de nord a orasului Ploiesti. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi va costa în jur de 79 de milioane de lei. Consiliul Judeţean Prahova a contribuit cu 3 milioane de lei la finanţarea acestei construcţii.

Pasajul rutier suprateran are o rază exterioară de 51 de metri și o lățime de 11 metri. La finalizare, giratoriul va înlocui intersecţia semaforizată existentă în prezent, deviind şi separând fluxurile de trafic. Legătura de acces între cele două drumuri se va face prin bretele de acces denivelate şi un pod cu o lungime de aproximativ un kilometru. Inelul giratoriului va avea aproximativ 280 de metri.

Având în vedere că limita obligatorie pentru finalizarea lucrării era sfârșitul lunii iunie 2016, autorităţile ar putea da pasajul în folosinţă încă de la începutul lui aprilie. Pentru reabilitările de poduri şi pasaje pentru drumuri naţionale, CNADNR va aloca 145,1 milioane lei în 2016. Anul acesta, bugetul total pentru infrastructură este de 4,23 miliarde lei din care 1,7 miliarde lei sunt pentru construcţia de autostrăzi, iar aproape 950 de milioane lei pentru reabilitarea drumurilor naţionale.