Sky Tower are un nou chiriaş la etajul 22, plecat din Euro Tower

Compania high-tech eSilicon a închiriat pe cinci ani începând din ianuarie o suprafaţă de 640 mp în Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, indică un document al firmei de high-tech, consultat de revista Constructiv.

Compania a obţinut cu ocazia mutării şi 13 locuri de parcare.

Până să vină în clădirea de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu, eSilicon a stat din 2011 pe 870 mp în cladirea Euro Tower, amplasată la intersecţia bulevardelor Barbu Văcărescu şi Lacul Tei.
eSilicon proiectează şi produce circuite integrate (custom ICs) pentru o gamă largă de consumatori şi pieţe electronice.

Anul trecut, Oracle România, subsidiara locală a gigantului american Oracle, a închiriat nouă dintre cele 36 de etaje ale turnului de birouri Sky Tower, mai precis spaţiile situate între etajele 23 şi 31, după o tranzacţie office catalogată ca fiind cea mai mare, la începutul anului trecut.

Printre chiriaşii care s-au mutat în turnul gigant de 137 metri și 37 de etaje (cu o suprafaţă medie pe etaj de 1.200 mp) amintim aici Tinmar-Ind, cel mai mare comerciant privat de electricitate din România, la întreg etajulul 17, Casa de avocatură PeliFilip, firma de proiectare şi arhitectură Proiect Bucureşti şi producătorul de software Symantec.
Clădirea era deja finalizată în anul 2013 iar primul chiriaș a fost Raiffeisen Bank pe șapte etaje și jumătate, ceea ce înseamnă o suprafață de 7.000 de metri pătrați, mai precis jumătate din etajul 1 şi etajele 2 – 7. Proprietarul proiectului este Raiffeisen Property International (RPI).