În cartierul Tomis Plus din Constanţa se ridică un bloc de 10 etaje

Pe un teren situat în cartierul rezidenţial Tomis Plus se va ridica un bloc de 10 etaje, conform www.ziuaconstanta.ro. În acest sens, Sorin şi Anabela Munteanu-Helmuth au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil locuinţe colective P+10 etaje şi împrejmuire teren“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Viitorul construcţie va fi amplasată pe bulevardul Tomis nr. 425.

Terenul pe care urmează să fie amplasată construcţia propusă se află în intravilanul municipiului Constanţa, fiind proprietate a familiei Munteanu, conform contractului de vânzare nr. 1316/11.12.2015. Vecinătăţile terenului sunt: la sud-vest – strada Madrid, iar la nord-vest, strada Lyon. Suprafaţa terenului este de 1.384 mp.

Viitorul bloc va avea la etajele 1-7 câte două apartamente compuse din două camere şi câte patru apartamente de trei camere. La etajele 8-9 vor fi amplasate câte trei apartamente de două camere şi câte două apartamente de trei camere. De asemenea, la etajul 10 vor fi situate trei apartamente de două camere, două apartamente de trei camere, precum şi două garsoniere. În total, 59 de unităţi locative: două garsoniere, 21 de apartamente de două camere şi 36 de apartamente de trei camere. Finisajele interioare constau în: parchet şi gresie, tencuieli, vopsitorii lavabile, faianţă, scrie www.ziuaconstanta.ro.

Direcţia de Urbanism a Primăriei Constanţa e emis, pe 22 ianuarie 2016, Certificatul de Urbanism nr. 405 pentru construirea imobilului de locuinţe colective P+10 etaje, la solicitarea lui Sorin şi a Anabelei Munteanu-Helmuth.

Sorin Helmuth-Munteanu este, potrivit Registrului Comerţului, asociat unic al societăţii Tyhe Ams Top SRL. De asemenea el este şi administratorul societăţii, care se ocupă de „comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“.