Proinvest Group ridică o fabrică nouă la Paşcani, cu 10 milioane de euro

Proinvest Group Pașcani, companie care activităţi în industria de prelucrare a oţelului, a finalizat prima etapă a unui proiect greenfield destinat producției mai multor tipuri de panouri sandwich, a cărui valoare totală se ridică la 10 milioane de euro.

Prima etapa a proiectului, în valoare de 3 milioane de euro, a fost finalizată în luna februarie 2016, prin punerea în funcţiune a primei linii de producție panouri sandwich cu miez de vată minerală bazaltică pentru acopriș și perete, cu o capacitate de producție de 1 milion de metri pătrați pe an.

Astfel, începând cu 1 februarie 2016, la fabrica Proinvest Group de la Pașcani sunt produse cinci tipuri de panouri sanwich pentru aplicații speciale: panouri rezistente la foc, panouri fonoabsorbante, panouri pentru aplicații cu buget redus, panouri rezistente la umiditate și panouri pentru depozite frigorifice. Noua linie de producție a dus la creșterea numărului angajaților Proinvest Group la 350.

Faza a doua a proiectului este estimată să fie terminată în 2018, prin punerea în funcțiune a unei noi linii de producție panouri sandwich cu spumă poliuretanică PUR/PIR.

Proinvest Group este o companie românească, cu sediul la Pașcani, înființată în anul 2000. Compania dezvoltă, produce și comercializează semifabricate, componente și sisteme din oțel pentru construcții, inginerie și industrie.