Federal-Mogul Motorparts a inaugurat o fabrică de ștergătoare auto la Ploiești

Federal-Mogul Motorparts, divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation, producător american de tehnologii pentru sectorul auto, a inaugurat la Ploiești o fabrică de ștergătoare de parbriz, a anunțat compania. Unitatea are o suprafața de 12.000 metri pătrați. Aceasta va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri şi componente pentru ştergătoare auto.

Fabrica foloseşte procese de producţie şi ambalare de înaltă precizie şi calitate, atât pentru ansambluri de lame plate pentru ştergătoarele de parbriz şi lunetă, cât şi pentru ansambluri de lame convenţionale şi braţe de ştergătoare.

„Inaugurarea, la Ploieşti, a fabricii de ştergătoare de parbriz, reprezintă pasul următor în strategia noastră de a optimiza operaţiunile companiei în Europa. Aceasta va spori competitivitatea pe piaţa internaţională automotive. În acelaşi timp, suntem bucuroşi să susţinem creşterea numărului locurilor de muncă din zonă. Noua unitate de producţie a creat noi oportunităţi pentru peste 300 de persoane. Anticipăm că interesul Guvernului României de a dezvolta şcolile de meserii şi de a elabora o nouă curriculă universitară care să răspundă nevoilor mediului de afaceri, va crea angajaţi calificaţi care vor susţine creşterea economică din regiune”, a declarat Daniel Ninivaggi, CEO Federal-Mogul Motorparts şi Co-CEO Federal-Mogul Holdings Corporation.

Grupul produce deja la Ploieşti plăcuţe de frână şi mai are fabrici în Polonia (două fabrici de piese), Cehia şi Ungaria. Compania se aşteaptă ca noua fabrică să producă aproximativ 20 milioane de ştergătoare până la sfâr­şitul lui 2016. Federal-Mogul Motorparts produce piese pentru sectoarele auto, feroviar şi aerospace. Cei mai mari clienţi sunt Volkswagen şi Ford.