Sanex finalizează o investiție de 1,4 milioane de euro la fabrica de la Cluj-Napoca

Producătorul de plăci ceramice Sanex finalizează în această lună un proiect de 1,4 milioane de euro, co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, a anunţat compania. „Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, se apropie de momentul inaugurării noii infrastructuri din cadrul unităţii de producţie din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăseşte un atomizor care permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei”, precizează un comunicat al companiei.

Activităţile derulate fac parte din proiectul „Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industrie Verde – România”, susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare „Inovare Verde în Industria din România”, conform comunicatului.

Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în perioada iulie – septembrie 2015 şi a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului şi a fundaţiei ce suportă clădirea care îl adăposteşte. Următoarele etape, desfăşurate pe parcursul a şase luni, au constat în montarea efectivă a corpului atomizorului, precum şi construcţia clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălţime de aproximativ 25 metri. „În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalaţiile tehnologice şi de utilităţi”, a declarat Sergiu Apolzan, director de vânzări şi marketing Sanex.

Conform reprezentantului companiei, noul atomizor va avea un consum redus de gaz oferind o diminuare semnificativă a emisiilor de noxe în atmosferă, cu atât mai mult cu cât filtrele cu care este dotat sunt cele mai performante existente pe piaţă, ca măsură suplimentară de protecţie a mediului.