Rockwool® lansează în România primul sistem complet de izolare a fațadelor

ROCKWOOL®, unul dintre cei mai importanți jucători mondiali în industria izolațiilor din fibre minerale, lansează în România primul sistem complet de izolare a fațadelor, se arată într-un comunicat de presă.

“ROCKWOOL® REDArt® este un sistem de izolare a fațadelor care incorporează vată minerală bazaltică. Sistemul se instalează pe pereții exteriori, pentru a reduce pierderile de căldură, precum și pentru a extinde durata de viată a clădiriilor. Izolațiile exterioare sunt unele dintre cele mai eficiente metode de imbunătătire a performanței energetice a clădirilor. Propunem singurul sistem în care nu se face niciun compromis cu privire la calitate, confort și sigurantă. Vată minerală bazaltică este de neegalat din punctul de vedere al rezistenței la foc, al izolării fonice, al durabilitătii și al sustenabilitătii. Aceasta este singură alegere atunci când se instalează un sistem construit să reziste în orice situație. În afară de vata minerală bazaltică, am conceput cele mai bune opțiuni de sistem: adezivul și masă de șpaclu sunt testate la standarde europene pentru a respecta cele mai stricte nevoi ale fizicii construcțiilor. Noi oferim numai tencuială decorativă siliconică, alegerea recomandată de ROCKWOOL pentru un termosistem pe bază de vată minerală bazaltică. ROCKWOOL este cel mai mare producător și furnizor la nivel mondial al sistemului de izolare termică ETICS (termosistem) pe bază de vată minerală bazaltică, iar astăzi avem cea mai bună calitate, tehnologie și cunoștințe despre această aplicatie”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director ROCKWOOL România.

Cu ajutorul sistemelor REDArt®, locuințele vor fi vara răcoroase, iar iarna se va păstra căldura în interior, nepermițând frigului de afară să răcească pereții. O altă calitate esentială a vatei bazaltice ROCKWOOL® este că nu își modifică proprietătile în timp, este stabilă dimensional și nu este afectată de variațiile de temperature sau umiditate.

Grupul ROCKWOOL a fost fondat în 1909 și este prezent în acest moment în 37 de țări, numărându-se printre liderii mondiali din industria izolațiilor. Produsele grupului sunt destinate atât clădirilor rezidențiale, cât și celor nerezidențiale. Împreună cu alte produse pentru construcții, precum tavane suspendate și panouri pentru fațadă, grupul contribuie la crearea de clădiri eficiente energetic și rezistente la foc, cu o excelentă acustică și un climat interior confortabil. Cel mai recent raport anual dat publicității de grupul ROCKWOOL indică, pentru 2015, consolidarea poziției de lider pe piață analizată, prin majorarea cu 1,3% a vânzărilor și sporirea cu 45% a fluxului de numerar. Pe parcursul anului anterior, cifră de afaceri a cumulat 16,46 miliarde coroane daneze DKK (aproximativ 2,2 miliarde euro). În România, subsidiara locală a anunțat, pentru 2015, livrări de peste 50 milioane de lei, cu cca. 10% mai mari în raport cu anul precedent.