Primăria Timișoara organizează licitație pentru remedierea fațadei clădirii Incuboxx

Primăria din Timișoara caută o firmă să refacă fațada clădirii Incuboxx, care gazduiește un centru IT, ridicată cu 4 milioane de euro și inaugurată în primavara lui 2014. Conform unei invitații publicată pe site-ul instituției de pe C.D. Loga, obiectul achiziției constă în lucrări de remediere a fațadei de policarbonat – material adus din Elveția, „în vederea stopării infiltrării apei în interiorul imobilului”. Se vor investi aproape 24.000 de euro, scrie www.tion.ro.

„Municipiul Timișoara urmează să achiziționeze contractul pentru lucrări de remediere a fațadei imobilului realizat prin proiectul «Infrastructură regională de afaceri și inovare în sectorul IT&C» – lucrări de fațade (…), prin cumpărare directă, valoarea estimată a lucrărilor este de 106.154,38 lei, sumă la care se adaugă TVA, în total 23.603,3 euro. Obiectul contractului îl constituie lucrări de remediere la fațada din policarbonat, în vederea stopării infiltrațiilor cu apă în condiții meteo deosebite (vânt și ploi abundente) la imobilul Incuboxx din Timișoara (…) executantul va realiza lucrări de remediere prin etanșeizarea fațadei conform documentației întocmită de proiectantul general S.C. Andreescu & Gaivoronschi D SRL”, se arată în documentația primăriei.

În memoriul înaintat de proiectant, atașat documentației, în urma unor teste s-a constatat că „apa intră ocazional prin îmbinarea controlată a panourilor de policarbonat. Sistemul de policarbonat instalat de constructor nu are banda de etanșare la vânt specificată în detaliul unei planșe. Sistemul de policarbonat instalat de constructor permite infiltrația de apă în îmbinarea verticală în condiții extreme (vânt + ploaie torențială). Din îmbinarea verticală apa ajunge în interiorul tâmplăriei de aluminiu, de unde, prin rosturi de dilatare și alte îmbinări ale tâmplăriei, se înfiltrează la interior”.

Firmele care vor să depună oferte trebuie să facă dovada îndeplinirii și finalizării în ultimii trei ani a cel puțin trei contracte care au avut ca obiect un serviciu similar (…), a căror valoare însumată să fie de minimum 106.000. Reprezentanții societăților interesate mai trebuie să prezinte o listă a lucrărilor executate în ultimii trei ani, însoțită de certificări de bună execuție.

„Oferta declarată câştigătoare este oferta cu cel mai mic preţ dintre ofertele admisibile. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt pe aceeaşi poziţie cu cel mai mic preţ, acestor ofertanţi li se va solicita o nouă ofertă financiară în plic închis, iar ofertantul câştigător va fi cel care are preţul cel mai mic”, se mai arată în documentația municipalității.

Odată semnat contractul, lucrările trebuie executate în 30 de zile, dar nu mai târziu de 30 iunie 2016. Mai multe detalii pot fi găsite aici!

Centrul IT&C Incuboxx a fost inaugurat în primăvara anului 2014, după o investiţie de aproximativ 4 milioane de euro, din fonduri europene. Clădirea de birouri se doreşte a fi un incubator de afaceri pentru firmele IT&C aflate la început de drum.