O asociere condusă de Popaescu & Co va construi spitalul de urgență de la Focșani

Asocierea POPAESCU & CO SRL – STUDIOSQM SRL – API ARHITEKTI D.O.O. SLOVENIA va construi Spitalul Județean de Urgență Focșani, iar valoarea contractului ridicându-se la la aproximativ 1,3 milioane de euro, scrie Româniatv.net.

După ce anul trecut s-a reuşit atragerea în patrimoniul judeţului a 18 hectare de teren necesare construirii unui nou spital la Focşani, luni, 16 martie s-a făcut primul pas pentru concretizarea acestui proiect. Autotităţile au semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de prefezabilitate şi a studiului de fezabilitate a „Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani”.

Anterior, a fost adoptată nota conceptuală şi tema de proiectare a viitorului spital şi s-a lansat un concurs internaţional de soluţii pentru construirea acestuia, la care s-au înscris 2 asocieri formate din firme specializate.

După parcurgerea etapelor administrative care se referă la elaborarea studiului de prefezabilitate, întocmirea studiului de fezabilitate şi stabilirea indicatorilor tehnico-economici, se va stabili valoarea obiectivului de investiţii atât a construcţiei cât şi a dotărilor necesare şi demararea procedurii privind proiectarea, execuţia şi dotarea spitalului.

„Noul Spital judeţean de Urgenţă va avea o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secţii din aproape toate domeniile şi spaţii special concepute pentru toate activităţile medicale şi conexe, inclusiv heliport, având un cost estimat de aproximativ 350 de milioane de euro, incluzând dotările şi aparatura necesară”, potrivit Consiliului Judeţean Vrancea.