Iulius Grup a finalizat construcția United Business Center 6 din ansamblul Palas Iași

Iulius Group, deţinut de către omul de afaceri Iulian Dascălu, a finalizat clădirea de clasă A United Business Center 6 (UBC 6) din ansamblul multifuncțional Palas Iași. Principalul chiriaş al clădirii este UniCredit Business Integrated Solutions – compania globală de servicii a Grupului UniCredit, destinată furnizării de servicii în domeniile IT&C, back office, middle office, imobiliare, securitate și achiziții.

Clădirea UBC 6 a fost proiectată special pentru UniCredit Business Integrated Solutions şi, datorită design-ului interior inovator şi dotărilor tehnice de ultimă generaţie, constituie unul dintre cele mai moderne şi eficiente spaţii de lucru din România. Birourile sunt dispuse pe cele patru etaje ale imobilului, compania beneficiind de lobby cu acces din strada Sf. Lazăr, trei lifturi proprii şi de conexiune directă cu zona de food court a Palas Mall. „UniCredit Business Integrated Solutions a investit o sumă considerabilă în amenajarea noilor birouri din Iaşi, care asigură un mediu de lucru premium celor aproximativ 600 de angajaţi. Pe lângă localizarea în centrul de afaceri al orașului, printre motivele principale pentru care am ales acest spaţiu se numără mixul de beneficii și facilități disponibil pentru echipa noastră în ansamblul Palas”,a declarat Paolo Cederle, Chief Executive Officer al UniCredit Business Integrated Solutions S.C.p.A.

Punctul de lucru din Iaşi al UniCredit Business Integrated Solutions a fost amenajat urmărind conceptul „Smart Working”, orientat către implementarea unei noi viziuni de organizare a spaţiului, care să favorizeze o şi mai mare armonizare între activitățile individuale, nevoia de interacţiune socială şi viaţa de zi cu zi.

În noile birouri, sălile de conferință alternează cu spaţiile deschise și sunt completate cu diverse ansambluri de mobilier, care încurajează deopotrivă munca în echipă şi munca individuală. Astfel, cei 600 de angajaţi au la dispoziţie: săli de video-conferinţă echipate high tech, săli pentru sesiuni de training, precum şi încăperi de tip „cabină telefonică” – menite să asigure discreţie în convorbiri, încăperi de tip „Focus Area” – pentru activităţi care necesită concentrare maximă, precum şi încăperi de tip „Flexi Room” – unde angajații se pot conecta online cu alţi colegi aflaţi în spaţii diferite.

Nucleul birourilorîl reprezintă Atriumul, un amplu spaţiu deschis care conectează etajul doi de ultimul nivel prin intermediul unei scări interioare, creând o „permeabilitate verticală a spațiului”. Iluminatorul din plafon, faţada clădirii realizată integral din sticlă şi amenajarea interioară, care pune accent pe spaţii deschise şi săli vitrate, permit accesul la lumină naturală.

O altă caracteristică distinctivă o constituie spațiile „Download Area” și „Upload Area”. „Download Area” este situată în zona de lobby și reunește conținuturile digitale de actualitate într-un spațiu unic și într-un mediu ecologic. „Upload Area”, amenajată la ultimul etaj, cu panoramă spre parcul Palas şi Palatul Culturii, reprezintă un spaţiu generos, cu o înălţime de opt metri, care cuprinde o zonă de relaxare şi o bucătărie dedicată angajaţilor. Totodată, aceasta include trei săli inedite de întâlniri, cu un design asemănător formelor unor case, fiecare suspendată pe câte un pilon.

Pe segmentul office, Iulius Group a dezvoltat la nivel naţional brandul United Business Center, care include aproximativ 80.000 mp de birouri clasa A în operare la Iaşi şi Cluj-Napoca, şi încă 130.000 mp în curs de construcţie la Timişoara.