Lucrările la podul Traian din Cluj-Napoca vor fi reluate după 1 iulie

Lucrările la podul Traian din Cluj-Napooca vor fi reluate imediat după 1 iulie după ce primarul nou ales al municipiului, Emil Boc, va emite ordinul de începere, scrie www.monitorulcj.ro,

“Începem construcția podului Traian, în această vară, cât mai repede cu putință. Eu mi-aș dori imediat după 1 iulie să emit ordinul de începere. De ce 1 iulie? Pentru că așteptările noastre sunt ca până în 30 iunie să terminăm lucrările la pasajele de la gară astfel încât după ce le terminăm, plus proiectul european de modernizare a întregii zone din fața gării să putem redirecționa și regândi traficul într-un singur sistem de circulație care să nu producă aglomerație la niște cote insuportabile”, a declarat Emil Boc.

Podul Traian ar urma să aibă patru benzi, piste pentru biciclete și trotuare. Valoarea lucrărilor este de 6,5 milioane lei și vor fi realizate de firma Diferit.

În august 2013, podul Traian, unul dintre cele mai circulate din oraş, s-a surpat. Municipalitatea clujeană a anunţat că podul va fi refăcut din temelii în cel mai scurt timp. La trei ani de zile, această lucrare încă nu este gata.

În 2013, o femeie de 83 de ani a fost la un pas să cadă în Someș, după ce sub picioarele ei s-a rupt o bucată de beton. Salvarea femeii a fost conducta de apă care se afla sub gaura care s-a format în trotuar astfel că nu a căzut în apă. Un al doilea episod a avut loc câteva luni mai târziu, când o fâșie de 20 de metri s-a desprins pur și simplu din pod, fiind nevoie de intervenții cu macaralele, scrie publicația amintită.