Ikea începe construcția celor trei clădiri de birouri din zona Orhideea

Vastint România, divizia imobiliară a grupului suedez Ikea, va începe lucrările de construcţie la cele trei clădiri de birouri ale proiectului Business Garden Bucharest, ce va avea o suprafaţă închiriabilă de 41.000 mp de spații de birouri moderne, clasa A și zone comerciale la parter. Ansamblul cuprinde o clădire de birouri de 21.000 mp plus alte două clădiri de câte 10.000 mp suprafață închiriabilă fiecare.

Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct. Finalizarea construcției este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018.

Business Garden Bucharest este situat lângă Carrefour Orhideea. Vastint a cumpărat în 2011 două hectare de teren în zona Pasajului Basarab cu 13 milioane de euro. Terenul a aparţinut companiei Baduc, care folosea terenul pentru facilitati de vânzare a materialelor de construcţii.

„Suntem foarte bucuroși că operațiunile Vastint România iau avânt cu 70.000 mp de spații de birouri centrale, de calitate superioară, în construcție în două proiecte importante în același timp”, a declarat Antoniu Panait, Director General al Vastint România.

Anul trecut, Vastint a depus cereri la OSIM pentru înregistrarea mărcilor Business Garden Bucharest – proiectul de la Orhideea, dar şi alte patru noi nume pentru noi proiecte de birouri în oraşele din provincie: Business Garden Cluj, Business Garden Constanţa, Business Garden Iaşi şi Business Garden Timişoara. Compania nu a anunţat încă planuri de extindere în aceste oraşe.