Leroy Merlin pregătește deschiderea unui al doilea magazin în regiunea Moldovei, la Iași

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin va transforma fostul magazin Baumax de la Iași, situat pe terenul de la Moldplast, societate afalată în portofoliul omului de afaceri Michael Nseir, și va inaugura a doua unitate în Moldova în aproximativ o lună de zile.

Conform surselor citate de www.ziaruldeiasi.ro, Leroy Merlin a demarat campania pentru recrutarea de personal pentru magazinul din Iaşi încă din luna octombrie a anului trecut, şi, potrivit datelor vehiculate în mediul de business, pentru retailerul francez vor lucra în locaţia din zona Tudor Vladimirescu aproximativ 100 de angajaţi.

Deschis în noiembrie 2009, fostul magazin Baumax din Iaşi a fost ridicat pe un teren ce aparţine societăţii Moldoplast, iar lucrările de construcţie au fost realizate în mare parte de firma Fene Grup (redenumită între timp Engeko – n.red.), deţinută de Relu Fenechiu. Contactat de „Ziarul de Iaşi”, Michael Nseir a precizat că, la fel că şi în cazul Baumax, a închiriat terenul respectiv pe o perioada însemnată de timp către Leroy Merlin. „Terenul a fost închiriat pentru o perioada de 10 ani”, a declarat omul de afaceri. Înainte de începerea lucrărilor pentru transformarea magazinului, unitatea avea o suprafaţă totală de 13.700 de metri pătraţi şi era deservită de o parcare supraterană de circa 340 de locuri.

În urmă cu aproape doi ani, retailerul austriac de bricolaj Baumax a vândut către grupul francez Adeo, proprietarul magazinelor Leroy Merlin, cele 15 magazine pe care le deţinea în România, printr-o tranzacţie în acţiuni. Ulterior, după ce afacerea a primit undă verde de la Consiliului Concurenţei, compania franceză de bricolaj a început treptat să transforme fostele magazine Baumax în unităţi sub propria marca. Primele două magazine din Moldova care au fost inaugurate de Leroy Merlin sunt situate în Suceava şi Bacău, ambele fiind deschise în luna mai 2016 a acestui an. „Zona Moldovei este o zona în care credem şi care deţine un mare potenţial de dezvoltare în viitor. Astfel, pentru a susţine expansiunea preţurilor mici pe piaţă de bricolaj, deschiderea din Suceava va fi urmată de altele, în viitorul apropiat, tot în această regiune”, a declarat în urmă cu două luni Frédéric Lamy, directorul general al Leroy Merlin România, citat de „Monitorul de Suceava”.

Primul magazin deschis în Moldova de către Leroy Merlin este la Suceava. Compania deține în țară 11 unități: două magazine în București: complexul comercial Sun Plaza și parcul comercial Colosseum, un magazin pe Șoseaua Alexandria, în Bragadiru, Ilfov , un magazin în Craiova – Electroputere Mall, un magazin lângă Ploiești, pe DN1 km 6, comuna Blejoi, un magazin în Brașov pe Bd. Griviţei Nr.1L, un magazin în Constanța pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 207, doua magazine în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii 186 și pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 182, un magazin în Sibiu în incinta Shopping City Sibiu pe Str. Sibiului nr. 5, Șelimbăr și un magazin în Târgu Mureș pe Strada Gheorghe Doja 243 – Promenada Mall), cel din Suceava fiind al doisprezecelea magazin sub brand propriu.