Centrul de agrement din Poiana Brașov va fi gata până la sfârșitul lunii iulie

Centrul de Agrement din Poiana Braşov va fi finalizat până la finele lunii iunie, respectând astfel termenul de execuţie impus de programul european prin care este finanţat. Potrivit primarului municipiului Braşov, George Scripcaru, în prezent mai sunt de executat 20% din lucrările aferente faţadei ventilate şi încă 20% din peretele cortină, scrie www.monitorulexpres.ro.

„Sistemul de tratare a aerului este finalizat, la fel ca şi grupurile sanitare, cu toate finisajele, şi majoritatera lucrărilor de interioare. De asemenea, jocurile electronice care vor fi amplasate într-una dintre încăperile Centrului de agrement, au fost achiziţionate şi livrate, fiind gata de montare. Mai este nevoie de o serie de amenajări exterioare, care se vor face şi în funcţie de starea vremii“, a spus Scripcaru.

Lucrările de execuţie a Centrului de Agrement din Poiana Braşov sunt realizate de firma Energoconstruct 97 din Zărnești, care a preluat şantierul în ianuarie 2015, după o pauză de câteva luni, cauzată de insolvenţa companiei care cîştigase iniţial licitaţia. Centrul de Agrement din Poiana Braşov este construit pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, printr-o investiţie în care de la bugetul local se acoperă 50% din cheltuieli, iar din fonduri europene, 50%.

Centrul va avea, printre altele, o sală cu piste profesioniste de bowling, mese de biliard, două piste de minibowling, jocuri pentru copii, jocuri electronice, simulatoare, mese de minihochei, minifotbal şi minibaschet.

Pasionaţii sporturilor vor avea la dispoziţie şi o sală de căţărare, de 250 de metri pătraţi, cu pereţi de escaladă cu trei tipuri de dificultate, dar şi o sală de minigolf cu nouă module, avînd capacitatea de 50 de persoane. Complexul va avea, de asemenea, o sală multifuncţională şi un spaţiu expoziţional de 345 de metri pătraţi. Valoarea totală estimată a investiţiei este de 44,48 milioane de lei, fără TVA.