Novitrade ridică o hală de producție de dispozitive medicale în Năvodari

Compania Novitrade din Constanţa, deținută de Nicoleta şi Florin Dumitraşcu, va construi o hală de producţie de dispozitive medicale în Năvodari, scrie observator.ro. Construcţia cu regim de înălţime parter va avea drept destinaţie producţia de eprubete pentru laboratoarele de analize medicale.

Suprafaţa sa construită va fi de 513,92 mp, iar în interior vor fi amenajate un biroul de personal, vestiare, compartimentul de producţie, o zonă de depozitare materie primă şi una pentru produse finite. Iar în sala de producţie vor exista o linie pentru vacuumarea eprubetelor şi umplerea lor, sau nu, cu reactivi (pentru cei non-gel) şi una pentru umplerea lor cu reactanţi tip gel. Ele vor avea o capacitate de 8.500 de eprubete pe oră.

Sala de producție este una de tip „cameră curată“, adică personalul care deserveşte linia de producţie trebuie, obligatoriu, să treacă prin vestiarul filtru, care are mai multe zone. O primă zonă (cea mai murdară) este cea în care îşi va lăsa hainele şi încălţămintea de oraş. Apoi, echipaţi sumar, în haine curate (utilizate doar în înteriorul zonei de lucru), angajaţii ajung în zona unde îmbracă cu echipamentul de protecţie. Complet echipaţi, intrarea în sala de producţie se face prin intermediul unui sas, care asigură atât curăţarea echipamentului de diverse particule, cât şi asigurarea valorii presiunii din sala de producţie.