O nouă țintă a dezvoltatorilor: orașele mici și cu mall-uri nerentabile

Dezvoltatorii imobiliari vor investi, în următorii ani, în special în parcuri de retail, în oraşele mici, cu mai puţin de 200.000 de locuitori, locuri unde mall-urile nu sunt rentabile, a spus Liana Dumitru, director la Colliers România.

„Anul a început bine, cu un sentiment de încredere al retailerilor. Două noi mall-uri vor fi date în folosinţă în acest an, precum şi multe extensii şi renovări. După cum ne arată piaţa şi puterea de cumpărare în creştere a românilor, ne aşteptăm, în continuare, la livrări noi chiar şi în oraşe mici cu mai puţin de 200.000 de locuitori, unde vom vedea mai degrabă parcuri de retail decât mall-uri. Evoluţia retail-ului este pozitivă, în special pe segmentul de fashion unde s-au înregistrat creşteri ale brandurilor cu 10%”, a spus Liana Dumitru în cadrul celei de-a XV-a ediţie a conferinţei Realty, evenimentul dedicat industriei imobiliare.

Structurată pe cele patru mari segmente ale industriei imobiliare – ‘birouri’, ‘retail’, ‘industrial’ şi ‘rezidenţial’, evenimentul a fost o platformă pentru discuţii despre noile trenduri şi cele mai interesante subiecte ale industriei, precum şi pentru crearea unui mediu favorabil networkingului şi oportunităţilor de business.