Adeplast construieşte încă o fabrică la Oradea. Producătorul mai are unităţi de producţie la Ploieşti, Oradea şi Roman

AdePlast, unul dintre cei mai mari producători români de materiale pentru construcţii, mai construieşte încă o fabrică la Oradea, pentru care a luat un teren de 7 hectare în concesiune cu drept de cumpărare în Parcul Industrial III. „Investiţia în noua facilitate de producţie este de circa 15 milioane de euro”, a declarat Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.

Noua fabrică va produce tot materiale pentru termosistem și va avea minimum 60 de angajați.

În prima jumătate a anului, Adeplast a avut o cifră de afaceri de circa 161 milioane de lei, în creştere cu peste 17% faţă de prima jumătate a anului trecut, a mai declarat astăzi proprietarul AdePlast.

Amintim că marele producător mai are o fabrică la Oradea, unde capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

La aceasta se adaugă fabricile de la Ploieşti şi Roman. Pe platforma industrială de la Ploieşti (foto) se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

La Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.