Ad Astra Partners a încheiat faza 1 de construcție a Cartierului Solar și a început următoarea etapă

Cartierul Solar, mplasat în sudul Bucureștiului și dezvoltat de Ad Astra Partners, a încheiat Faza 1 și a demarat, totodată, următoarea etapă. Peste 200 de apartamente construite în Faza 1 au fost deja vândute. Dintre acestea, 70% au fost cumpărate prin programul Prima Casă, 20% cu plata cash, iar 10% prin credite ipotecare și rate la dezvoltator, se arată într-un comunicat de presă.

Faza 1 a proiectului imobiliar include patru blocuri cu regim de înălțime D+P+5E, are 264 de apartamente cu 1, 2 și 3 camere și a necesitat o investiție de circa 12 milioane de euro.

„Cartierul Solar anunță finalizarea primei etape de construcție și sosirea primelor familii în ansamblu. Am reușit să vindem, în această primă fază, peste 200 de apartamente și, mai mult decât atât, au fost deja achiziționate peste 30 de apartamente din Faza 2. De asemenea, în luna iunie, am demarat și construcția celei de a doua etape din ansamblul rezidențial“, a declarat Eugen Ionescu, Project Manager Cartierul Solar.

Faza 2 va necesita o investiție totală de aproximativ 15 milioane de euro și va include patru blocuri cu 350 de apartamente și o clădire de spații comerciale, totalizând 2.800 mp. A doua etapă are termen de finalizare luna iunie 2017, urmând ca întregul proiect să se termine în decembrie 2018.

În total, investiția în Cartierul Solar se ridică la peste 45 de milioane de euro. Ansamblul rezidențial va avea o suprafață de 90.000 mp construiți și va fi formată din 15 blocuri cu un număr total de peste 1.000 de apartamente de 1, 2 și 3 camere. Totodată, complexul va beneficia și de un supermarket, o farmacie, un centru fitness, o grădiniță, un centru de înfrumusețare și un restaurant și va avea 1.200 de locuri de parcare.

Pe terasele blocurilor vor fi amplasate 1.800 de panouri solare care vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, astfel că proprietarii locuințelor din Cartierul Solar vor beneficia de costuri zero cu energia electrică consumată pentru părțile comune ale blocului.

Prețurile apartamentelor din Cartierul Solar pornesc de la 25.000 de euro pentru un studio și ajung la circa 70.000 de euro pentru un apartament de 3 camere.

Investitorii de la Ad Astra Partners, companie cu capital româno-spaniolo-arab, intenţionează să ridice în apropierea Pieţei de Gros din Berceni 15 blocuri de câte 5 etaje fiecare, cu un total de 1.000 de apartamente, până în septembrie 2017. Costul de dezvoltare a întregului proiect a fost estimat la 45 milioane de euro şi va fi susţinut cu bani din Emiratele Arabe Unite, prin intermediul firmei cipriote Lasscar (care deţine 99,9% din Ad Astra Partners). Compania Comnord, controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu, a fost desemnată antreprenorul general al proiectului.

Suprafeţele apartamentelor din Cartierul Solar pornesc de la 38,4 mp pentru garsoniere şi ajung până la 94 mp pentru apartamentele cu trei camere. Preţurile avansate de dezvoltatori pornesc de la 30.500 euro pentru garsoniere, 39.000 euro pentru unităţile cu două camere şi 70.900 euro pentru cele cu trei camere. Preţurile includ TVA de 5%. Primele 50 de unităţi au un preţ promoţional de 750 euro/mp. Vânzarea este asigurată în exclusivitate de Premier Estate Management, companie care gestionează vânzările unor proiecte precum Asmita Gardens, Doamna Ghica Plaza, Ibiza Sol sau Citadella Titan.

În acţionariatul firmei dezvoltatoare mai apare Lucian Zlate (39 de ani) şi firma Civiwind, care vor superviza integrarea panourilor solare fotovoltaice. Civiwind face parte din grupul valencian Cividesign, companie fondată şi condusă de Juan Jose Rodríguez Ballesteros. Cividesign este specializată în consultanţă şi servicii inginereşti pentru proiecte de energie regenerabilă şi a lucrat la o serie de ferme eoliene în localităţi precum Gura Ialomiţei (jud. Ialomiţa), Filipeşti (jud. Bacău), Pojejena (jud. Caraş-Severin) şi Socol (jud. Caraş-Severin). În urmă cu câteva luni, spaniolii au plătit 1 mil. euro, prin intermediul Civiwind, companiilor ungureşti Ogis Renewable Energy şi Saphire ZRT pentru a prelua un proiect eolian din Brăila. Lucian Zlate este partenerul local al spaniolilor.