Tronsonul de autostradă Cunța-Săliște va fi reparat până în luna septembrie

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat că tronsonul de 22 km cuprins între Cunţa şi Sălişte de pe autostrada Orăştie-Sibiu va fi redeschis în luna septembrie, la un an după ce a fost închis din cauza înfiiltraţiilor sub asfalt. Lucrările sunt efectuate de Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR) şi au început în luna aprilie. Au fost promovate două faze de intervenţie pentru refacerea corpului autostrăzii în urma Expertizei Tehnice şi a Proiectului de Remediere. Faza I a constat în intervenţia imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii. Această etapă a cuprins: organizarea de şantier, pregătirea terenului, achiziţia de materiale, realizarea proiectului de fundare. Faza II reprezintă reconstrucţia efectivă a sectorului, în baza proiectului iniţial.

„Termenul pentru reconstrucţia celor 200 de metri de pe Orăştie – Sibiu se menţine. Se va face Expertiza pe întreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez ca aţi avut curajul să preluaţi voi lucrarea. Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alţii, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat şi pentru cea mai mică întârziere vă rog sa-mi prezentaţi soluţiile”, a declarat Buşe, aflat pe şantier.

Valoarea contractelor este de 3.715.262,5356 lei fără TVA. Suma este asigurată din garanţii de bună execuţie a constructorului care au fost executate de către CNADNR. Compania a executat Garanţia de Bună Execuţie constituită de către Salini Impregilo SpA, în valoare de 60.479.160,00 lei, sumă ce a fost încasată de companie de la banca emitentă în data de 28.04.2016.