A fost finalizată Varianta Ocolitoare Craiova Sud

Varianta Ocolitoare Craiova Sud a fost finalizată şi, începând cu marți, 6 decembrie, ora 05.00, a fost deschisă traficului rutier. Aceasta se desprinde din DN 6 (km 216+150) şi trece prin partea de Sud Vest a Craiovei pâna la DN65( km 9+360) şi DC 87.

Lucrările de construire a Centurii de Sud a Craiovei au fost efectuate de Asocierea S.E.C.O.L.- Societa Edile Construzioni e Lavori S.A. & SECOL România SRL & S.E.C.O.L. S.p.A.

Varianta de ocolire Craiova Sud are o lungime de 6,291 km, este prevăzută cu un pasaj cu o deschidere totală de 227 m, 11 podeţe transversale şi opt pentru drumurile agricole, 9 staţii de preepurare şi bazine de retenţie, platforme de siguranţă şi prin folosirea acesteia se reduce timpul de parcurs de la 35 – 40 minute prin oraş la 6-7 minute între cele două drumuri naţionale.

„Reuşim să inaugurăm această variantă ocolitoare acum, înaintea sezonului de iarnă, când traficul este mai dificil şi mai complicat şi din cauza zăpezii. Era vorba de câteva zile, pentru că dacă se rata iarăşi se ajungea în sezonul de primăvară, ceea ce nu am dorit. Am ţinut ca lucrarea să fie finalizată acum, deşi au fost întârzieri din cauza problemelor de calitate, iar noi nu am vrut să facem rabat de la calitate. Când am văzut că nu este calitate, am cerut să se refacă totul, în aşa fel încât să corespundă cerinţelor de calitate”, a spus Sorin Buşe.

image003

image001

image002