Carpatex Brașov a început să demoleze o secție. În locul ei va fi construit un magazin Kaufland

Compania brașoveană Carpatex a demarat în această săptămână demolarea secției pe care o deținea pe strada Avram Iancu, pe care se va construi un magazin Kaufland, potrivit reprezentanților societății brașovene, citați de www.bizbrasov.ro. În plus, compania va construi pe strada Avram Iancu un sens giratoriu, semn că terenul a fost vândut unui retailer care are nevoie să își amplaseze acolo și o parcare în urma dezvoltării unui magazin.

Carpatex a obținut în 21 iulie 2016 de la Primăria Brașov autorizație pentru construirea unui complex comercial pe strada Avram Iancu nr. 62, penmtru care a obținut, anterior cu o lună, avizul de demolare a clădirilor de la adresa respectivă.

Conform autorizației de consturcție, aici se va ridica un complex care va comercializa produse aliemntare și nealimentare (se pare că este vorba despre un hypermaket Kaufland), accese auto și pietonale și racordurile la drumurile publice. În urmă cu cinci ani, se zvonea că va fi construit un magazin Kaufland tot pe Avram Iancu, dar în locul Autogării II. În prezxent, se vorbește de o investiție de 8 milioane de euro, iar în Planul Urbanistic de Detaliu municipalitatea solicită ca viitoarea cosntrucție să nu fie tip hală, ci să se încadreze în peisajul arhitectural al zonei.

Valabilitatea autorizației de construcție este de 12 luni, iar durata de execuție de 24 de luni.
De asemenea, în zona respectivă, Primăria Brașov și Carpatex vor să construiască un sens giratoriu, pentru care a fost eliberată o autrorizație de construcție în 17 iunie 2016. În acest caz, valabilitatea autorizației și a duratei de execuție este de 12 luni.