Echipamentul botezat Sfânta Barbara și-a terminat treaba la stația Eroilor

Compania Metrorex informat că, joi, 4 august 2016, echipamentul de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine, botezat, „Sfânta Varvara” va intra în zona de scoatere a echipamentului, zonă situată lângă statuia Eroilor Sanitari. Evenimentul va marca finalizarea tunelului de legătură dintre Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou. Execuția tunelului, în lungime de 230 de metri, a început la data de 09.07.

Echipamentul de săpat tuneluri va fi extras, în perioada imediat următoare şi va fi transportat în stația Eroilor 2, spre a fi pregătit pentru începerea execuției ultimelor două tuneluri ale secţiunii Râul Doamnei – Eroilor (Operă). Lucrarea se va realiza și cu ajutorul echipamentul de săpat tuneluri, botezat „Sfânta Filofteia”. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (Operă) subtraversează staţia de metrou Eroilor 1, stație în folosință, şi râul Dâmboviţa.

Lucrările pentru tunelul de legătură s-au derulat în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care concură la realizarea unei asemenea construcţii