Investiții de două milioane de euro pentru construcția Complexului de artă populară – Ceramica de Hurezi

Primăria Horezu a demarat în această vară un proiect investiţional în valoare de circa 2 milioane de euro care vizează construcţia Complexului de artă populară – Ceramica de Hurezi, în zona platoului din satul tematic Olari din localitate, a declarat primarul localităţii, Nicolae Sărdărescu. Complexul se va întinde pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi şi va include atât expoziţii de ceramică cât şi 15 ateliere tradiţionale de olărit.

„Este, cred, cel mai mare complex cultural de artă populară din ţară şi nu putea să fie construit decât în capitala ceramicii româneşti, adică la Horezu. O tradiţie recunoscută de UNESCO trebuia să aibă o casă a artelor. Locaţia este platoul Olari, la marginea satului acestei bresle a ceramiştilor, unde peste 25 de meşteri păstrează vie o tradiţie milenară. Acest complex cultural va fi dispus pe trei mari module, modul de expoziţie care va cuprinde expoziţii de ceramică de Hurezi, un modul cu ateliere unde vor avea loc tabere sau cursuri de olărit. Şi un al treilea modul sau, cum să-i spunem, un observator. Finanţarea se face cu o bună contribuţie din bugetul local”, a spus Sărdărescu.

Acest complex ar urma să fie finalizat, spune edilul din Horezu, în anul 2018, iar valoarea aproximativă a lucrării se ridică la 2 milioane de euro.