Mall-ul AFI Palace Cotroceni se extinde

Mallul AFI Palace Cotroceni va ajunge la 90.000 de metri pătraţi închiriabili, după o extindere cu circa 6.000 de metri pătraţi în zona de magazine de modă şi parcare, care va fi finalizată în 2017, potrivit directorului general al AFI Europe România, David Hay. Tot anul viitor, israelienii încep lucrările de construcţie la proiectul rezidenţial AFI City, din Bucureştii Noi, care va cuprinde, în primă fază, 250 de locuinţe.

„Dacă vorbim de AFI Palace Cotroceni, am avut câteva proiecte de extindere. Am început cu extinderea H&M, care a adus un plus de 1.000 mp, am continuat anul trecut cu extinderea spaţiilor pentru Reserved şi Starbucks care au adus alţi 800 de mp centrului. În prezent, lucrăm la cea mai mare extensie în AFI Palace Cotroceni, care va creşte suprafaţa închiriabilă a mallului cu 6.000 de mp şi va ajunge la aproape 90.000 de mp de spaţii de retail închiriabile. Pot spune că în urma extinderii vom fi cel mai mare şi diversificat mall din România şi unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiune”, a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe România.

Amenajarea noilor spaţii de retail are loc pe locul unei părţi din platformele cu parcări. Dezvoltatorul va compensa pierderea locurilor de parcare prin adăugarea unei alte platforme deasupra noilor spaţii de retail. Numărul de locuri de parcare va creşte de la 2.500 la 2.700.

„Am început lucrările la această extensie acum câteva luni şi ne aşteptăm să putem preda spaţiile primilor chiriaşi la începutul lui 2018 şi să deschidem noi magazine în această extensie în cel de-al treilea trimestru din 2018, când veţi avea parte de surprize mari”, a afirmat Hay.