Ce materiale folosești pentru montajul unui grătar de grădină?

Un grătar de grădină aduce un farmec aparte curții tale, de mici sau mari dimensiuni. De aceea, dacă nu ai avut în vedere până acum cumpărarea unui grătar de grădină de la piatraonline.ro, precum sunt acestea (https://www.piatraonline.ro/gratare-de-gradina-si-cuptoare) este timpul să te decizi și să achiziționezi acest produs. Are un farmec cu totul aparte, este foarte rezistent în timp și se integrează ușor oricărui tip de spațiu ales. În plus, montajul se face foarte ușor, fără meșteri și doar cu urmărirea instrucțiunilor producătorului.

Așadar, ce poate fi mai ușor decât acest model de grătar? Și pentru a-ți veni în ajutor, iată mai jos câteva sfaturi despre montajul grătarului de grădină din piatră poligonală, precum este acesta (https://www.piatraonline.ro/gratare-de-gradina-si-cuptoare/gratar-gradina-mic-placat-cu-piatra-naturala-poligonala), dar și despre materialele pe care trebuie să le ai la îndemână.

 

Cum montezi un grătar de grădină fix?

Mai înainte de toate ar trebui să știi că un grătar de grădină fix este destul de rezistent în timp, fiind construit din cărămidă și beton armat. Cu toate acestea, montajul său se face foarte ușor, astfel că nu trebuie să te gândești sub nicio formă să apelezi la un meșter. Piesele grătarului de grădină de la piatraonline.ro sunt asemenea unui joc Lego, putând fi așezate una peste cealaltă destul de ușor și astfel produsul final să fie cel pe care ți l-ai dorit. Cu toate acestea, mai înainte de a trece la montajul efectiv al grătarului ar trebui să construiți acel piedestal pe care să poată fi așezat care trebuie să fie rezistent, durabil, stabil și foarte drept. Mai exact, se va construi o suprafață din ciment, plană și foarte bine făcută, care să suporte toată greutatea grătarului și să reziste mult timp de aici încolo.

Plăcile grătarului se vor curăța atent de materialul de lipit. Ele sunt deja placate cu piatră naturală, poligonală sau decorativă, așa că nu vă rămâne decât să montați placă cu placă și grătarul e deja finisat. Mai grea este cupola, ce cântărește circa 200 de kilograme și pentru așezarea căreia veți avea nevoie de ajutorul unui prieten.

 

Ce materiale folosiți pentru montaj?

Nimic mai simplu! Este nevoie de un adeziv de ciment, cu uscare rapidă, rezistent și testat de producători. Atunci când privim către recomandările piatraonline.ro, cu siguranță fiecare placă a grătarului ar trebui să fie lipită cu ajutorul adezivului Weber.Set Superflex. Acesta este un adeziv flexibil, ce trebuie aplicat în strat subțire. În plus, calitățile acestui produs sunt deja cunoscute – acesta nu este toxic și poate să lipească ușor chiar și plăci de dimensiuni foarte mari, având aceeași rezistență.

Prepararea acestui adeziv se face destul de ușor. La un sac de 25 de kilograme de adeziv Weber.Set.Superflex va fi nevoie doar de 6,5 kilograme de apă. Este nevoie să amestecați continuu, până ce veți obține un amestec omogen. Lăsați să acționeze circa 10 minute, după care reamestecați produsul.

Cu ajutorul unei mistrii, materialul astfel obținut se va întinde bine pe plăcile grătarului și mai apoi acestea se vor fixa ușor prin apăsare manuală.

Și pentru o mai mare siguranță, va fi nevoie să așteptați circa 5-8 ore, în funcție de temperatura de afară, pentru ca adezivul de ciment să se usuce.

Indiferent cum, calitatea acestui adeziv este de necontestat, fiind durabilă și rezistentă la foc ori la schimbările de temperatură.

Și cum totul este mai bun pe grătar, participă la competiție #maibunpegratar.piatraonline.ro și vei putea câștiga modelul preferat!

P