Patinoarul lui Ion Țiriac din Otopeni va fi inaugurat la 15 octombrie

Patinoarul construit de Ion Țiriac cu o sumă cuprinsă între 3,5 și 3,9 milioane de euro va fi inaugurat la 15 octombrie, acesta fiind doar prima arenă din cadrul complexului sportiv pe care fostul jucător de tenis intenționează să îl ridice pe aproximativ 20 de hectare în orașul Otopeni, a declarat Bogdan Enoiu, președintele turneului de tenis BRD Năstase Țiriac Trophy și un apropiat al omului de afaceri.

Patinoarul are 500 de locuri, dar se va putea extinde în viitor la 1.000. „Este o investiție mare, domnul Țiriac are cam 120 de hectare aici și complexul sportiv se va întinde pe 20 de hectare. S-a început cu patinoarul, iar lucrările au demarat acum șase săptămâni. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor și la 1.000. Va funcționa 11 luni pe an și îi va deservi pe copii și pe toți cei care vor dori să patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar și sportivii de la patinaj artistic, precum și cluburile profesioniste de hochei. Undeva sus (n.r. — deasupra vestiarelor) a ieșit loc și de o sală de gimnastică. Termenul de predare al patinoarului este 15 octombrie, iar la sfârșitul lui septembrie încep probele la gheață. La câteva săptămâni de la finalul Jocurilor Olimpice vedem deja prima arenă sportivă, făcută de un investitor privat, nu de autorități. Costurile aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar în fiecare an se adaugă costurile de întreținere”, a spus Enoiu.

Complexul sportiv de la Otopeni va mai cuprinde 25 de terenuri de tenis și posibil o arenă pentru ca în viitor aici să se poată organiza turneul BRD Năstase Țiriac Trophy, mutat pentru doi ani la Budapesta din cauza închiderii Arenelor BNR. Tot aici, Ion Țiriac va construi un stadion cu pistă de atletism și o grădiniță sportivă, un concept nou care va fi implementat de omul de afaceri. „Complexul mai cuprinde o sală polivalentă de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite plus 20 descoperite. Încercăm să facem și o arenă centrală de tenis pentru BRD Năstase Țiriac Trophy, turneu care pentru doi ani s-a mutat la Budapesta. Apoi va mai fi și un stadion cu pistă de atletism. Apoi și o grădiniță sportivă pentru copii de 5 ani, pe discipline. Este prima grădiniță cu profil sportiv și va avea 50 de locuri. Totul va fi gata în doi-trei ani”, a afirmat Enoiu.

Primarul orașului Otopeni, Silviu Gheorghe, a declarat că instituția pe care o conduce se va asigura de drumurile de acces la patinoar și de sistemul de apă și canalizare. „Prin acest patinoar demonstrăm autorităților centrale că se poate construi în România. Este un prim pas, o investiție bună nu doar pentru Otopeni, ci pentru sportul românesc. Primăria se ocupă în cadrul acestui proiect de infrastructură, de sistemul de apă, de canalizare, de pompare, de epurare și, bineînțeles, de drumuri modernizate care vor fi gata într-o lună și jumătate. Sunt lucruri deosebite pe care le facem cu domnul Țiriac”, a spus Silviu Gheorghe.

Acesta a explicat că orașul Otopeni va avea la sfârșitul anului 2017 și un complex sportiv de natație. „La Otopeni mai este în derulare un mare proiect, un complex olimpic de natație care va fi unul dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est. Acum este la nivel de supra-structură și probabil că la sfârșitul anului viitor va fi finalizat”, a mai afirmat primarul.