Ciotul rămas de construit din autostrada București-Ploiești ar putea fi gata în acest an

Cei aproape 3 km. din autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, de la Şoseaua de Centură până în Stradă Popasului, ar putea fi deschişi circulaţiei rutiere până la finele acestui an, a declarat Cătălin Homor, șeful Companiei de Autostrăzi, într-un interviu acordat Hotnews. De asemenea, ar putea fi dat în folosință și nodul rutier de la Moara Vlăsiei.

„Am evaluat şi posibilitatea să dechidem traficul. Din punct de vedere tehnic se poate. Vor fi circa 2,5 km din contractul vechi finalizaţi în momentul de faţă şi circa 500 de metri din contractul nou cu descărcare la Popasului. În momentul de faţă discutăm în paralel cu constructorul să-şi vadă de treaba şi noi evaluăm ce înseamnă descărcarea traficului acolo. Clar că vor fi debusate nişte străzi şi evaluăm acum dacă acele străzi au capacitate de a prelua traficul şi la ce nivel. Poate se impune o restricţie de 3,5 tone, de 7,5 tone sau chiar deloc”, a afirmat Homor.

Oficialul a declarat că şi nodul rutier de la Moară Vlăsiei ar putea fi gata până la final de an. „Vorbim de o lucrare executată doar parţial de către vechiul constructor şi nefinalizat până la momentul iulie 2012 când bucată Centură – Ploieşti a fost dată în folosinţă .Nodul de la Moara Vlăsiei îl avem în program să fie finalizat anul acesta. Am putea discuta de o dublă deschidere anul acesta. Nodul Moară Vlăsiei şi aproximativ 3 km până la stradă Popasului”, a detaliat Homor.

Homor a menționată că intersecţiile cu strada Gherghitei şi Şoseaua Petricani rămân la fel că în proiectul original, adică una într-un sens giratoriu şi apoi o intersecţie în „T” pe Petricani.
„A existat audit de siguranţă rutieră, avem un departament de siguranţă rutieră. Dacă specialiştii spun că este sigura intersecţia eu nu pot să-i contrazic”, a detaliat Homor.
În iulie 2012 au fost deschişi traficului cei circa 60 de kilometri de autostrada de la Şoseaua de Centură şi până la Ploieşti, rămânând însă nefinalizaţi ultimii 6 km spre Capitală şi nodurile rutiere.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost atribuit Asocierii Asocierii Aktor – EuroContruct Trading 98 pentru 129.180.727,51 lei fără TVA. Contractul vizează sectorul de autostrada Bucureşti – Ploieşti, km 0+000 (Intersecţie Petricani) – km 3+325, Nod Centură Bucureşti şi Nod Moara Vlăsiei.