Cel mai puternic motoferăstrău pentru pomicultură

Stihl a lansat pe piața din România cel mai puternic motoferăstrău destinat lucrărilor de pomicultură. Cu 2,4 CP și o greutate de 3,7 kg, motoferăstrăul MS 201 TC-M a fost conceput de inginerii Stihl pentru îngrijirea copacilor, astfel că sistemul de acționare a motorului a fost poziționat deasupra acestuia, și nu în spate, așa cum se întâmplă la motoferăstraiele clasice. Această caracteristică îl face să fie mai mic, mai compact și să aibă o mai bună ergonomie, față de o unealtă care nu este destinată pomiculturii.

stihl-ms-201-tcm_1

Denumirea motoferăstrăului MS 201 TC-M pare complicată tocmai pentru că reprezintă o tehnologie complicată, de vârf. Și asta pentru că acest echipament a fost dotat cu un computer, prin tehnologia M-Tronic, ceea ce face ca motorul să aibă o putere mare încă din primele secunde de la pornire. Mai mult, tehnologia motorului 2-MIX este una ultramodernă, care reduce considerabil consumul dar și noxele în atmosferă. În plus, motoferăstrăul are un nivel redus de zgomot tocmai pentru a putea fi folosit în parcuri sau la îngrijirea copacilor dintre blocuri, fără a deranja locatarii.

Conceput cu o șină mică de 35 de cm, MS 201 TC-M poate fi folosit pentru operațiunile de retezare a crengilor și pentru scurtările de coroană ale copacilor.

Pentru profesioniștii mai puțin pretențioși, Stihl a construit o variantă și mai compactă, de doar 3,3 kg, însă cu 1,8 CP și fără opțiunea M-Tronic. Este vorba de MS 193 T, lansat pe piață anul trecut și considerat de specialiști ca fiind ideal pentru lucrările la înălțime.

Despre compania Stihl

Stihl a anunţat în 2015, la nivel internațional, o creştere de 8,9%, atingând o cifră de afaceri record de 3,25 miliarde de euro. Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2018. Investițiile globale de anul trecut au atins 235 milioane de euro, cel mai înalt nivel din istoria companiei. Anul acesta compania împlinește 90 de ani, fiind înființată în 1926 de Andreas Stihl în Stuttgart. Stihl România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. În prezent Stihl România importă motounelte sub brandurile Stihl şi Viking.